جذب سرمایه





از مهم‌ترین خدماتی که راستا به کسب‌وکارهای نوپا یا استارتاپ‌ها ارائه می‌کند، همراهی آن‌ها در مسیر جذب سرمایه است. فرایند جذب یا افزایش سرمایه از اصول مهم برای ادامه راه و توسعه استارتاپ‌ها محسوب می‌شود. اما این فرایند صرفا به‌معنی دریافت پول برای هزینه‌ها نیست. جذب سرمایه برای استارت‌آپ فرایندی پیچیده است که اگر حساب شده انجام نشود، کمک‌کننده نخواهد بود و چه بسا ممکن است برای کسب‌وکار ایجاد مشکل کند. پس این فرایند باید اصولی و حساب‌شده پیش برود. بگذارید کمی روی این موضوع عمیق‌تر شویم.





انواع روش جذب سرمایه





شتاب‌دهنده‌ها که علاوه‌بر ارائه سرمایه از جنبه‌های دیگر نیز کسب‌وکارهای نوپا را حمایت می‌کنند.


انکوباتورها (Incubators) یا مراکز رشد که علاوه‌بر ارائه سرمایه در مراحل مختلف مثل یافتن مشتری و تیم‌سازی نیز در کنار استارتاپ هستند.


شراکت یا ادغام با دیگر شرکت‌ها که امکان استفاده از نام تجاری سایر شرکت‌ها را برای کسب‌وکارهای نوپا فراهم می‌کند.


تأمین مالی جمعی یا کراود فاندینگ (‌Crowd Funding) که در آن از چند منبع مختلف برای جذب سرمایه استارتاپ استفاده می‌شود.


سرمایه‌‌گذاری خطرپذیر (Venture capital) یکی از دیگر روش‌های جذب سرمایه برای استارتاپ یا کسب‌و‌کارهای نوپا و کوچک است که اغلب ریسک بالایی دارد.


کمک‌های مالی (Grants) که توسط دولت، شرکت یا نهادهای غیرانتفاعی به‌صورت بلاعوض (با شرایط ویژه و نسبتا سخت) به کسب‌و‌کارهای نوپا ارائه می‌شود.


سرمایه‌گذاران فرشته عموما در مرحله پیش‌بذری وارد پروسه سرمایه‌گذاری روی استارتاپ می‌شوند و یکی از بهترین شیوه‌های سرمایه‌گذاری همکاری با این گروه است.





انواع روش جذب سرمایه

می‌دانیم که به‌خاطر شرایط اقتصادی ناپایدار و نامطمئن کشور، اغلب سرمایه‌های خرد و کلان وارد بازارهای طلا و سکه، ارز یا املاک و مستغلات شده و راکد می‌مانند. این سرمایه‌های راکد هیچ کمکی در راستای خلق ارزش و تقویت جریان اقتصادی کشور نمی‌کنند. قبل‌تر درباره اشتیاق برای سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای نوپا صحبت کردیم؛ ورود بخش کوچکی از این سرمایه‌های راکد به دنیای کسب‌وکارهای جوان کشور می‌تواند تحولات اقتصادی بزرگی ایجاد کند. زیرا بعضی از کسب‌وکارها با سرمایه‌های حتی کمتر از یک میلیارد تومان می‌توانند رشد و توسعه قابل‌توجهی داشته باشند. باتوجه به این‌که در این روش دوره بازگشت سرمایه و بازدهی نسبت بسیاری از روش‌های سنتی سرمایه‌گذاری، سریع‌تر خواهد بود. اما این فرصت سرمایه‌گذاری درصورتی سود و بازدهی قابل‌قبولی خواهد داشت که کسب‌وکاری مطمئن و ارزیابی شده با استانداردهای دقیق و علمی برای آن انتخاب شود. راستا فرصت‌های ارزشمند سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها را از میان ده‌ها و یا شاید صدها فرصت، شناسایی، غربال، ارزیابی و گزینش می‌کند و بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری را به سرمایه‌گذاران مشتاق معرفی می‌کند.





بهترین زمان برای جذب سرمایه استارتاپ

یکی از فرایندهای اصلی در زمینه افزایش سرمایه کسب‌وکار از طریق سرمایه‌گذاران، آماده‌سازی یا در اصطلاحی رایج استانداردسازی اسناد مربوط به استارتاپ برای ارائه به سرمایه‌گذاران است. استانداردسازی اسناد اگر به‌صورت حرفه‌ای و حساب‌شده انجام نشود، نتیجه‌ای جز شکست فرایند جذب نخواهد داشت. استانداردسازی دقیق و علمی تمامی بخش‌های فرایند جذب سرمایه، مهم‌ترین خدمت راستا برای از میان برداشتن موانع ورود سرمایه‌های خرد و کلان به کسب‌وکارهای نوپا به‌شمار می‌رود. صاحبان کسب‌وکارهای نوپا عموما با کلیات فرایند جذب سرمایه، فایل‌های مورد‌نیاز و مستندات درخواستی سرمایه‌گذاران آشنا هستند. اغلب تعدادی از آن‌ها را نیز آماده دارند. یا ممکن است در راند قبلی جذب سرمایه برای کسب‌وکارشان بخش عمده‌ای از این اسناد را جمع‌آوری کرده باشند. برای این دسته از کسب‌وکار‌ها اسناد موردنظر برای جذب سرمایه تنها نیاز بازنگری و به‌روزرسانی و همچنین استانداردسازی و مطابق‌سازی با شرایط فعلی بازار دارند. اما اگر استارتاپ‌ها این اسناد را آماده نداشته باشند، متخصصان راستا در این حوزه فرایند استانداردسازی اسناد را به‌طور کامل برای آن‌ها انجام می‌دهند. برای هر دو دسته تمامی فایل‌های موردنیاز برای ارائه به سرمایه‌گذار اعم از اطلاعات، گزارش‌های مالی، حقوقی، ثبتی و…، قبل از جلسه نهایی به‌طور کامل بررسی و بازبینی می‌شوند تا در جلسه ارائه کسب‌وکار کاملا بی‌نقص باشد. این مدارک با‌توجه به موقعیت کسب‌وکار و مرحله جذب سرمایه و نوع سرمایه‌گذاران مایل برای سرمایه‌گذاری، متفاوت است.  مهم‌ترین اسناد مورد‌نیاز برای یک جلسه جذب سرمایه موفق و استاندارد، فایل ارائه (پیچ‌دک)، مدل‌سازی مالی و ارزش‌یابی هستند که همه تدوین و جمع‌آوری همه این اسناد از خدمات راستا برای استارتاپ‌ها به شمار می‌روند. به‌طور کلی همراهی راستا با کسب‌وکارها در این زمینه به‌گونه‌ای خواهد بود که مسیر افزایش سرمایه ساده، سریع و با موفقیت قطعی انجام شود.







سوالات متداول

تیم بنیان‌گذار در مسیر آماده‌سازی مستندات جذب سرمایه، چقدر درگیر هستند؟

باتوجه به مستندات مورد‌نیاز حضور بنیان‌گذاران در در بعضی بخش‌ها ضروری است. اما در ابتدای کار تعدادی فرم برای آن‌ها ارسال می‌شود تا اطلاعات اولیه را وارد کنند. سایر اطلاعات نیز در چند جلسه آتی استخراج می‌شود. اطلاعات دریافتی پایه اصلی این خدمات‌اند و نیاز به‌حضور دائمی بنیان‌گذاران در این پروسه نیست.

مدت زمان آماده‌سازی مستندات جذب سرمایه چند روز است؟

باتوجه به حجم پروژه متغیر است. می‌تواند از ۷ تا ۵۰ روز متغیر باشد.

چه تضمینی برای سود‌ده بودن مورد سرمایه‌گذاری معرفی شده نسبت به دیگر فرصت‌های موجود است؟

در فضای سرمایه‌گذاری به‌خصوص سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر روی استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپا، امکان ارائه تضمین قطعی برای سود و بازدهی وجود ندارد.  اما راستا با انجام ارزش‌یابی و راستا‌آزمایی و ارائه گزارش از تمامی جزئیات، ریسک‌ها و پتانسیل‌های کسب‌وکار ، سرمایه‌گذاران را برای یک سرمایه‌گذاری موفق و در نهایت رسیدن به یک خروج سودده همراهی می‌کند.

آیا راستا قابلیت به‌روز‌رسانی مستندات را پس از انجام پروژه خواهد داشت؟

پس از اتمام پروژه در‌صورت نیاز تا ۱۲ ماه امکان به‌روز‌رسانی گزارش وجود دارد؛ اما توجه داشته باشید که به‌روزرسانی گزارش، مستلزم پرداخت هزینه خواهد بود.

آیا در پروژه‌ استانداردسازی اسناد، تیم راستا آموزشی برای به‌روز نگه داشتن آن‌ها به تیم بنیان‌گذار ارائه می‌کند؟

بله در جلسه نهایی پروژه، گزارش نهایی و بخش‌های مختلف آن، روند کار و نتایج به‌دست آمده برای بنیان‌گذاران تشریح و به طور کامل آموزش داده می‌شود. 

هزینه آماده‌سازی مستندات جذب سرمایه به چه قدر است؟

هزینه این خدمت پس از بررسی اولیه کسب‌وکار، تعیین مستندات مورد‌نیاز و حجم هر کدام با‌توجه به نوع و مرحله کسب‌وکار تعیین می‌شود. در پروژه‌هایی که نیاز به مدل‌سازی مالی و پیش‌بینی جریان نقدی است، این هزینه افزایش می‌یابد.





تماس با ما


توسعه توسط : آیهان